top of page

Gourmetten, steengrillen of tafelgrillen? Voor eens en altijd duidelijkheid!

Het houdt de gemoederen flink bezig. En, omdat er zoveel onduidelijkheid over is, lijkt het ons goed om deze vraag voor eens en altijd goed te beantwoorden. Want ‘Wat is nou precies het verschillen tussen tafelgrillen, steengrillen en gourmetten?!’ 🤷😉


We snappen de verwarring heel goed. De overeenkomst is dat je bij alle drie zelf je eigen gerechtjes bakt en gezellig met elkaar aan het tafelen bent. Maar wat is dan het verschil?


Gourmetten

Gourmetten is de meest bekende van de drie. Het is een fenomeen dat hoogstwaarschijnlijk overgewaaid is uit Azië. Bij gourmetten gebruik je mini-pannetjes waar je je eigen kleine maaltijd in bereid. Naast het vlees, en eventueel de vis, zijn de bijgerechten ook erg belangrijk. Stokbrood, groente of salade mogen natuurlijk niet ontbreken.


Steengrillen

Bij steengrillen gebruik je géén mini-pannetjes. Om je vlees, vis of groente te bakken maak je gebruikt van een gloeiend hete steen. Deze steen is meestal van graniet gemaakt. Je vlees, vis of groente leg je rechtstreeks op de hete steen waardoor de buitenkant dicht schroeit. Probeer je het vlees of vis te vroeg van de steen te halen dan zal dit vast plakken. Heb dus een beetje geduld, dan laat het stukje vlees vanzelf los.
Tafelgrillen

Bij Vier Hoog kan je gezellig komen tafelgrillen. Het verschil met steengrillen is eigenlijk heel eenvoudig, wij gebruiken namelijk geen steen om vlees of vis op te bakken. Bij tafelgrillen maak je gebruik van een vlakke grillplaat waar je de lekkerste gerechtjes op kunt maken.


Vier Hoog gebruikt branders met speciale cooking vloeisof om de grillplaat te verwarmen. Deze branders plaatsen we onder de grillplaat. Hierdoor heb je voldoende hitte om je vlees of vis goed te bereiden, maar is het daarnaast veel veiliger dan het gebruik van bijvoorbeeld een gasbrander om de plaat te verhitten.


Zoals eerder gezegd kunnen de bijgerechten niet ontbreken tijdens het tafelgrillen! Wij serveren daarom verse salade, groentes, onbeperkt rustiek brood, onbeperkt Oerfriet met diverse lekkere sausjes bij het tafelgrillen. Met zo’n 400 gram aan vlees en al deze bijgerechten weten we zeker dat er absoluut genoeg is voor iedereen. En is vlees nou niet helemaal jou ding dan hebben we ook de mogelijkheid tot vegetarisch tafelgrillen. En halal dan? Ook dat is mogelijk!0 weergaven

댓글


bottom of page